Blog

Ενημέρωση και Λύσεις εξάλειψης σχετικά με τα Φτερωτά Μυγάκια μέσα σε Χώρους Τουαλέτας, Αποχέτευσης, Φρεάτια και Κουζίνες

5483e331a9bace540b3a2478fc014e25_XL

Ενημέρωση και Λύσεις εξάλειψης σχετικά με τα Φτερωτά Μυγάκια μέσα σε Χώρους Τουαλέτας, Αποχέτευσης , Φρεάτια και Κουζίνες

drain fly adult 1

Μυγάκια φρεατίων (Psychoda alternata, Psychoda spp.)

Τα μυγάκια φρεατίων ή αποχέτευσης δεν έχουν καμιά σχέση με τα μαύρα μυγάκια που εμφανίζονται την άνοιξη ή το φθινόπωρο στο μπάνιο ή την κουζίνα, είναι διαφορετικά ειδή (βλέπε μαύρα μυγάκια ). Τα μυγάκια φρεατίων τα βρίσκουμε στα φρεάτια αποχέτευσης κυρίως στα υπόγεια των κτιρίων μπορεί όμως να ανεβούν μέχρι το τέταρτο όροφο. Πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Η καταπολέμηση γίνετε με ταυτόχρονη επαναλαμβανόμενη εφαρμογή Βιοκτόνου και Βιοενζυματικού προϊόντος για την εξάλειψη του προβλήματος.
Ο συνδυασμός των προϊόντων αυτών έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα φτερωτά μυγάκια, ταυτόχρονα εξαλείφοντας τις παθογενείς αιτίες ανάπτυξης, με ιδιότητες που προσφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα (απολίπανση, απόσμηση) των σωληνώσεων και αποχετεύσεων ή των επιφανεινών όπου βρίσκονται τα φτερωτά μυγάκια. Με την τεχνική αυτή απομακρύνουμε την οργανική τροφή και τα προσκολλημένα υπολείμματα οργανικών ουσιών που με την χρήση έχουν δημιουργηθεί, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα και μακροχρόνια διάρκεια.

Όροι στη καταπολέμηση για τα μυγάκια φρεατίων

Πρόκειται για μια διαδικασία συνδυαστικών προϊόντων που στόχο έχει την εξάλειψη από μυγάκια φρεατίων μέσα στο σπίτι ή σε επαγγελματικό χώρο.
Η χρήση των προϊόντων αυτών για τα μυγάκια φρεατίων γίνεται με εφαρμογή στα προβληματικά σημεία.
Απαραίτητη μετά την καταπολέμηση του προβλήματος η επαναλαμβανόμενη εφαρμογή ανά δίμηνο
ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο επανεμφάνισης

Psychoda alternata Psychoda

Φυσικά χαρακτηριστικά μυγών φρεατίων

Τα ενήλικα έντομα είναι σκούρο γκρι χρώμα. Το σώμα και τα φτερά καλύπτεται με ένα πυκνό στρώμα από μακριές τρίχες.
• Μέγεθος 3 έως 5 mm.
• Τα φτερά στρογγυλό σχήματος με καφέ κηλίδες στα άκρα των νευρώσεων.
• Κεραίες μακριές με 15 αρθρώσεις (η υπ ‘αριθ. 13 και 14 συγχωνεύονται, ενώ 15 είναι διαχωρισμένο).
• Το θηλυκό έχει κεραίες από 0,8 έως 1,2 mm μήκος (1-1,2 αρσενικά ) και τα φτερά 1,4 έως 3 mm σε μήκος (1,2 έως 2,3 σε περίπτωση του αρσενικού)


Αναπαραγωγή

Τα μυγάκια φρεατίων, (βλέπε και Μύγες) το θηλυκό ενήλικο γεννά αυγά (30 έως 100) σε ακανόνιστες μάζες στην επιφάνεια των πετρών.

kiklos zohs tis mygas

Τα αυγά έχουν ζελατινώδη επικάλυψη φίλτρο με σωλήνες εγκατεστημένες για εισαγωγή νερού.
Στους 21 ° C αυγά εκκολάπτονται σε 32-48 ώρες. Το στάδιο της προνύμφης είναι διάρκειας 8 ημερών και οι χρυσαλλίδες 20 έως 40 ώρες. Χρόνος ανάπτυξης μεταξύ των αυγών και των ενηλίκων είναι 7 έως 28 ημέρες, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Τα ενήλικα ζουν περίπου δύο εβδομάδες.

Με τι τρέφονται τα μυγάκια φρεατίων
Η μύγα φρεατίων ή προνύμφη τρέφεται με οργανική ύλη σε αποσύνθεση και μικροσκοπική χλωρίδα και πανίδα ( άλγη , βακτήρια , μύκητες , μικροσκοπικά ζώα, κλπ.) στα φίλτρα των εγκαταστάσεων επεξεργασίας μπορεί να είναι ευεργετική διότι οι προνύμφες βοηθούν να σπάσει η σάπια οργανική ύλη.

Σωλήνες με νεκρά κύτταρα, λύπη και οργανικές ύλες που βρίσκονται μέσα στα σιφόν και στους νεροχύτες

bioplus solinas1    bioplus solinas3  bioplus solinas2

Που βρίσκουμε τη μύγά φρεατίων

Οι προνύμφες της μύγας φρεατίων ζουν σε ένα ευρύ φάσμα των ενδιαιτημάτων, όπως το ζελατινώδες υλικό που καλύπτει το εργοστάσιο.
Οι προνύμφες της μύγας φρεατίων ζουν σε πέτρες ή φίλτρο για λυμάτων , εντός των σωλήνων αποχέτευσης, τα φρούτα και τα λαχανικά που μεταφέρονται επί των πλοίων, κ.λ.π.
Οι ενήλικες βρίσκονται συχνά να στηρίζεται πάνω στους τοίχους (ειδικά τα μπάνια και ντους). Επιπλέον, οι προνύμφες έχουν αρκετά ανεκτική μόλυνση , με PΗ χαμηλό στις υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη οξυγόνου
bioplus solinas4 sxediagrama

Γεωγραφική Κατανομή

Τα μυγάκια φρεατίων είναι κοσμοπολίτικα, ζουν σε περιοχές τροπικές και εύκρατες σε όλο τον κόσμο.
Πιστεύουμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η κατανομή τους, με μικρή γεωγραφική διαφοροποίηση οφείλεται στο παγκόσμιο εμπόριο: Ελλάδα. Ευρώπη, Βόρεια Αμερική.
Βρίσκονται σε Καταλονία, Τσεχική Δημοκρατία , οι Βρετανικές Νήσους και η Νορβηγία στην Ιαπωνία (τα νησιά Ogasawara και τα Νησιά Ryukyu ), η Ινδία , Μαλαισία , Νέα Γουινέα , οι Φιλιππίνες, Βόρνεο, η Πολυνησία, Αυστραλία ( Νέα Ουαλία Νότια και Τασμανία ), της Νέας Ζηλανδίας , Φίτζι , Σαμόα , τα νησιά της Χαβάης , οι Caroline νησιά και οι Νήσοι Μαριάνες

Τρόπος αντιμετώπιση, Χαρακτηριστικά προϊόντων & Διαδικασία λύσεις του προβλήματος

Βασικό είναι να εντοπίσουμε την αιτία που μας προκάλεσε το πρόβλημα, αυτό θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι διαφορετικό προέκυψε και εμφανιστήκαν οι φτερωτοί επισκέπτες . Παράδειγμα εάν πετάμε οργανικές ουσίες στο νεροχύτη ; Υπάρχει υγρασία στο χώρο που δημιουργείτε το πρόβλημα ; ( Η υγρασία αρκετές φορές επιδεινώνει το πρόβλημα ). Ακόμα και αν δεν μπορούμε να βρούμε τι φταίει ακριβώς, βασικό είναι να χρησιμοποιήσουμε με επαναστατικότητα τα προϊόντα και το πρόβλημα θα σταματήσει άμεσα.

bioplus solinas5 sxediagrama

Δείτε εδώ τα προϊόντα:

REXIT
                                   ENZYMA                        BIOPLUS                                     FLYOUT
(ΒΙΟΚΤΌΝΟ)                               (ΒΙΟΕΝΖΥΜΑΤΙΚΑ ΥΓΡΑ  – ΑΠΟΣΜΗΣΗ)            (ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ)

                       REXIT ACAROL            enzyma                  BIOPLUS1L                     flyout1


 Δείτε τα προϊόντα στο website μας και συμβουλευτείτε μας ώστε να προσφέρουμε την εξειδικευμένη εμπειρία μας ως προς την εφαρμογή των προϊόντων μας στο χώρο σας για την λύση του προβλήματος.

NetProfessional
Εξυπηρέτηση πελατών
Τηλ: (+30) 2310685661)

Καλάθι
Σύνδεση

Δεν έχετε λογαριασμό;