Blog

Ενημέρωση και Λύσεις εξάλειψης σχετικά με τα Μαύρα Μυγάκια Φρούτων & Λαχανικών μέσα σε Επαγγελματικούς Χώρους, Τake Away, Κουζίνες, κλπ.

68b62085e41e8f225811766f8d5eb2bb_L

Ενημέρωση και Λύσεις εξάλειψης σχετικά με τα Μαύρα Μυγάκια Φρούτων & Λαχανικών μέσα σε Επαγγελματικούς Χώρους, Τake Away, Κουζίνες, κλπ.

migakia

       Μαύρα Μυγάκια Φρούτων (Drosophila melanogaster)

Τα μαύρα μυγάκια στου επαγγελματικούς χώρους και σε σπίτι πολλές φορές τα βρίσκουμε στο μπάνιο σε κάδους σκουπιδιών στη κουζίνα, στην φρουτιέρα μας στα φυτά, και σε γλάστρες στο μπαλκόνι.
Τα μυγάκια των φρούτων (drosophila melanogaster), είναι μικρά μυγάκια με μήκος περίπου 3-8 χιλιοστά. Το βασικό χαρακτηριστικό της μύγας φρούτων είναι τα μάτια της, τα οποία είναι κόκκινα στο χρώμα. Παθαίνουν πολλές μεταλλάξεις στο χρώμα των ματιών. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα βοηθώντας τους επιστήμονες να την χρησιμοποιούν στα Γενετικά πειράματα τους. Το κεφάλι και ο θώρακας έχουν μαυριδερό χρώμα και η κοιλιά είναι κάπως σκουρότερη.

Όροι στη καταπολέμηση για τα μαύρα μυγάκια

Με τον όρο καταπολέμηση για τα μαύρα μυγάκια εννοούμε την διαδικασία εξάλειψης τους μέσα στα καταστήματα ή στα σπίτια. Η εξολόθρευση για τα μαύρα μυγάκια γίνεται με συνδυαστικά προϊόντα όπως Εντομοκτόνα και Βιοενζυματικά προϊόντα.
Με τον όρο καταπολέμηση για τα μαύρα μυγάκια εννοούμε την διαδικασία εξολόθρευσης από τα δροσόφιλα που υπάρχουν μέσα την κουζίνα, το μπάνιο ή το χώρους καταστημάτων.

Που συχνάζουν τα μυγάκια

Τα μυγάκια των φρούτων είναι έντομα που ζουν στο χώρο των καταστημάτων και των σπιτιών, συνήθως ευνοούνται από την υγρασία. Οι πήγες αναπαραγωγής της μύγας φρούτων είναι ότι η προνύμφη μπορεί να επιζήσει σε οργανική ουσία σε αποσύνθεση. Τα σημεία που πρέπει να ελέγξουμε εάν βλέπουμε μύγες φρούτων είναι τα σημεία όπου τα φρούτα ή λαχανικά είναι αποθηκευμένα σε πλαστικά τελάρα, φρουτιέρες, έξω από τα ψυγεία ή ψυγεία μικρή ή μεγάλης συντήρησης.

drosophila melanogaster biologikos kyklos

Οι μύγες φρούτων είναι στα σημεία όπου τα φρούτα ή λαχανικά είναι αποθηκευμένα σε πλαστικά τελάρα, φρουτιέρες, έξω από τα ψυγεία ή ψυγεία μικρή ή μεγάλης συντήρησης. Επίσης εμφανίζονται σε οινοποιεία και οξοποιίες για το λόγο ότι τρέφονται και τους είναι αρεστή η φυσική αλκοόλη των φρούτων.

Αν και υπάρχουν διάφοροι ψεκασμοί και παγίδες που χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν τις μύγες σε κατάστημα εστίασης, εστιατόρια, εργοστάσια και σε σπίτια το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς εξάλειψη της πηγής του προβλήματος.

Ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού για τα μαύρα μυγάκια φρουτων

Το κλειδί για τον επιτυχημένο έλεγχο της μαύρης μύγας των φρούτων είναι να βρεθούν οι πηγές αναπαραγωγής τους και να καταστραφούν ή να ψεκαστούν με ένα εντομοκτόνο. Βέβαια το σημείο που βρίσκονται τα μαύρα μυγάκια φρούτων πρέπει μετά την χρησή του εντομοκτόνου να ψεκαστεί με Βιοενζυματικό προϊόν (Enzyma ή BioPlus) ώστε τα ενζυμα που θα διασπείρουμε να αδρανοποιήσουν παθογενής εστίες μόλυνσης καθώς οργανικά υγρά και τα υπολείμματα μπορεί να βοηθήσουν σε νέα επανεμφάνιση τους. Σε καταστήματα υγειονομικής σημασίας για την καταπολέμηση της μαύρης μύγας πρέπει να έχουμε αρκετή υπομονή στην εμφάνιση αποτελεσμάτων. Όσο εύκολο είναι να εισβάλουν στα καταστήματα ή στο σπίτι τόσο δύσκολο είναι να φύγουν. Βασική προϋπόθεση είναι ο συνδυασμός ψεκασμού με εντομοκτόνο, καλός καθαρισμός και πλύσιμο των φρούτων ( πορτοκάλια , λαχανικά κ.α) με ταμπλέτα χλωρίου. Ταυτόχρονα τακτικό πέταμα της πλαστικής σακούλας των σκουπιδιών από κάδους που βρίσκονται μέσα στην κουζίνα με υπολείμματα από χυμούς ή παρά ωριμασμένα φρούτα. Τακτικός καθαρισμός με Βιο ενζυματικα προϊόντα
( Enzyma & BioPlus ) σε πάγκους, ψυγεία, μηχανήματα πορτοκαλάδας ή χυμών , κάδους κουζίνας, κάδους τουαλετών, και νεροχύτες κουζινών, ντουλάπια με υγρασία. Απαραίτητα για μια εβδομάδα, καθημερινά κάθε βράδυ κατά το κλείσιμο του καταστήματος 50ml ( Enzyma & BioPlus ) σε όλους τους νιπτήρες ώστε να εξαλειφθεί ο τροφοελκυστικός παράγοντας στο εσωτερικό των σωληνώσεων και της αποχέτευσης από οργανικές ουσίες.

Δείτε εδώ τα προϊόντα:

REXIT
                                   ENZYMA                        BIOPLUS                                     FLYOUT
(ΒΙΟΚΤΌΝΟ)                               (ΒΙΟΕΝΖΥΜΑΤΙΚΑ ΥΓΡΑ  – ΑΠΟΣΜΗΣΗ)            (ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ)

                       REXIT ACAROL            enzyma                  BIOPLUS1L                     flyout1


 Δείτε τα προϊόντα στο website μας και συμβουλευτείτε μας ώστε να προσφέρουμε την εξειδικευμένη εμπειρία μας ως προς την εφαρμογή των προϊόντων μας στο χώρο σας για την λύση του προβλήματος.

Εξυπηρέτηση Πελατών
Net Professional

Τηλ/Fax: +30 2310 685 661

 

Καλάθι
Σύνδεση

Δεν έχετε λογαριασμό;